top of page

ÜNİLİG Final Müsabakaları Açılış Töreni Afyonkarahisar'da Gerçekleştirildi




Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun (TÜSF) düzenlediği Üniversiteler Spor Ligi (ÜNİLİG) kapsamında yapılan final müsabakaları bu yıl Afyonkarahisar'da başladı. Afyonkarahisar'daki 100. yıl etkinlikleriyle bir arada gerçekleştirilen final müsabakalarına binlerce sporcu katılım sağladı.


8-17 Mayıs 2022 tarihleri arasında planlanan final müsabakalarının açılış töreni 11 Mayıs 2022 tarihinde Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirildi.


Bakan Kasapoğlu, Türkiye'yi spor ülkesi haline getirmek için büyük emekler verdiklerini dile getirerek, "Geldiğimiz noktada sahip olduğumuz teknik imkânlar ve spordaki başarılarımızla Türkiye için artık ‘bir spor ülkesidir’ diyebiliyoruz. Uluslararası organizasyonlarda tercih edilen bir ülkeyiz” dedi.


Gerçekleştirilen törene Bakan Kasapoğlu’nun yanı sıra Vali Gökmen Çiçek, milletvekilleri, protokol üyeleri ve sporseverler katıldı. Program çeşitli branşlarda mücadele eden ÜNİLİG sporcularının yaptığı geçiş töreni ile başladı. Öğrencilerin rengarenk kıyafetler içerisinde yaptığı geçiş töreni katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Halk oyunların ve jimnastik gibi çeşitli spor gösterilerinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Vali Çiçek, Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. yılında böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın haklı gurunu yaşadıklarını dile getirdi. Programda son olarak söz alan Bakan Kasapoğlu, ÜNİLİG finallerin Afyon’da oynanmasının da ayrı bir güzelliğinin olduğunu kaydetti. Bakan Kasapoğlu “Yalnızca yolların değil, gönüllerin de kesiştiği Afyon, bu müsabakalar vesilesiyle bu kez de Türkiye’nin gençlerini buluşturmuş oldu. Böylece istiklâl için öncülük etmiş bu şehir, ülkemizin istikbali adına da güzel bir buluşmaya ev sahipliği yapıyor. Bu vesileyle ayrıca millî mücadelenin öncü ve kilit şehri Afyonkarahisar’dan, sizlerin ve bütün gençlerimizin önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz gençlik haftanızı şimdiden kutluyorum. Buradan Türkiye’nin bütün gençlerini ve aziz milletimizin her bir ferdini; 81 ilde tertip edeceğimiz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarımıza katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.




111 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page